25 Ocak 2014 Cumartesi

Toprak Güveç

Düdüklü tencerede yemek pişirmek nasıl zamandan tasarruf ve kolaylık demekse; toprak güveç bu sıfatları hiç taşımasa da o da eşsiz lezzet demek!

                     


Ancak yemeğinizi toprak güveçte pişirecekseniz öğlen olmadan hazırlıklara başlamalısınız demektir. Çünkü yemeğinizin pişirme süresi kısık ateşte en az 4-5 saat olacaktır. Güveçteki yemeğin içeriğine ve miktarına göre bu zaman uzayabilir. 

Güveçte yemek bu kadar lezzetli de neden sık tercih edilmiyor derseniz; bence hem pişirme süresinin uzunluğu hem de temizliğinin zahmetli olması bu sorunun cevabı olabilir. Güvecin ağır olması ve makinaya girmemesi temizliğini zorlaştırıyor. Hele benim gibi biraz sakarsanız, koca güveci evire çevire yıkamaya çalışırken lavaboya çarparak ömrünü kısaltabilirsiniz :/  Her şeye rağmen kuzu etli fasulyeyi bundan daha lezzetli pişirme tekniği var mıdır bilemiyorum!! :)

                       


Son bir öneriyle güveç yazısını bitirelim o zaman: İlk kullanımdan önce toprak güvecinizin içine fırça ile sıvı yağ sürün ve bu şekilde fırında 10dk kadar tutun. Bu işlem güvecinizi bundan sonraki kullanımlardan sonra daha kolay temizlemenizi sağlayacağı gibi kullanım ömrünü de arttıracaktır. 

Tinky ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder